Ferma, 27 septembrie 2020

Secretul succesuluiI!

În apropierea Constanței, în satul Poiana, prorectorul Universității Maritime a preluat prin 1998 cca. 100 de ha de livadă și 4 hale dormitor de la un I.A.S, unde va crește curcani - 2600 de capete/serie - 4 serii/an. Tehnica de creștere și abatorizarea curcanilor s-a extins cu alte 2 hale cu energie regenerabilă, cu centru de furajare și reproducere plus stație de refrigerare. Carnea proaspătă și produsele din carne sunt vândute în magazinele proprii.

Participă: Prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, investitor Avicola Poiana.

E bine de știut!

Ministerul Mediului prin Administrația Fondului pentru Mediu continuă și în acest an programul Casa Verde - Sisteme Fotovoltaice, pentru producerea de energie electrică în vederea acoperirii necesarului de consum. Sunt foarte utile fermierilor cu amplasamente mai izolate.

Langă Fundulea, într-o fermă legumicolă, în mijlocul câmpului, o familie a montat de peste 4 ani panouri care le asigură necesarul de energie electrică.

Participă: inginer Dan Tudose - specialist, Dragoș Stancu - fermier Gostilele, jud. Călărași și Gabriela Toma - fermier (soție).

Producători: Viorel Alexandru Popescu şi Eugen Daniel Iancu