Ferma, 8 noiembrie 2020

*Undeva în România

Dupa revoluţie pe locul unui IAS un întreprinzător moldovean a construit în comuna Cornu Luncii o fabrică de mezeluri care foloseşte materie primă, carne de porc, vacă, oaie numai din România. Cu ajutorul fondurilor europene şi-a modernizat linia de producţie. A pornit cu 17 salariaţi, acum are peste 150, desfacere în cele 11 magazine proprii, peste 20 de tone de preparate din carne şi cel mai important lucru - face parte din Asociaţia Produs în Bucovina. 

Participă: Grigore Florea - administrator fabrica Raitar, sat Sasca Nouă, judeţ Suceava 

*Turism şi agroturism! 

La 30 de km de Gura Humorului un fermier care creşte vaci cu lapte şi are şi o păstrăvărie. Reuşeşte şi închide circuitul prin construcţia unei pensiuni realizată şi cu ajutorul fondurilor europene. 

Participă: Ilie Iasinovschi, fermier şi proprietar pensiune, Vatra Moldoviţei, Suceava

Producători: Viorel Alexandru Popescu şi Eugen Daniel Iancu