Ferma, 14 februarie 2021

*E bine de știut!

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas – Constanţa (partea a doua).

Institutul dispune de cel mai valoros şi mai diversificat patrimoniu genetic controlat de ovine din ţară şi de un colectiv de cercetători de mare competenţă profesională cu activitate în domeniul geneticii şi ameliorării,  biotehnologiilor de reproducere, tehnologii de creştere şi exploatare.

În ferma Institutului sunt crescute oi, „Merinos de Palas” cu cele trei varietăţi: de lapte, de carne, prolifice.

Participă: dr.ing. Petru Gabriel Vicovan – Director Ştiinţific, dr.ing. Radu Răducu – Director General – membru titular ASAS, prof.dr.biolog Andreea Anghel, dr. în medicina veterinară - Dorina Nadolu – specialist     

*Undeva în România!

În Dobrogea pe malul drept al Dunării, cuibărit între dealuri se găseşte Ostrovul.

Domeniul viticol vestit, liveziile de piersici, cireşi, nuci, serele de legume sunt alături de o fermă de vaci de carne Angus Aberdeen.

Cele 500 de capete de bovine ale exploataţiei sunt hrănite cu lucernă  şi porumbul de pe 150 ha cultivate.

Participă: Lucian Stefan Velciu – administrator complex             

Producători: Viorel Alexandru Popescu și  Eugen Daniel Iancu