Ferma, 11 aprilie 2021

E bine de știut!

În Maramureş, la 5 km de  municipiul Baia Mare, o familie de intelectuali, el agronom, ea profesoară, deţine o exploataţie de suine Mangaliţa şi Bazna. Aceşti porci rustici, rezistenţi, hrăniţi cu vegetale şi cereale, au un conţinut sănătos de grăsime cu colesterol benefic organismului. Deţine o carmangerie pentru produsele tradiţionale, crud - uscate şi afumate pe care le desface prin magazine proprii, târguri şi comenzi prin internet. Inginerul este fondatorul Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale din Carne şi Ecologice - Maramureş.

Participă: ing. Ioan Tataran - fermier sat Lăpusel, com. Recea, dr.ing. Gheorghe Dan Neata, specialist şi director Registrul Genealogic.             

Undeva în România!

În Depresiunea Oaşului, în apropierea oraşului Negreşti, un crescător de ovine deţine în stâna sa de pe colinele din jurul satului, peste 850 de oi Ţurcane, Bele şi Breze, păzite de 15 câini ciobăneşti.

Participă: Mihai Crisan oier, com. Vama - jud. Satu Mare, dr.ing. Gheorghe Dan Neata, specialist şi director Registrul Genealogic. 

Secretul reușitei!

Un întreprinzător a început, după anul 2000 o afacere în propriul său garaj. A trecut apoi la nutreţuri combinate, furaje, concentrate, sroturi şi premixuri. A creat firma AGROMAR - Baloteşti cu silozuri de 20.000 de tone capacitate, o fermă de pui şi una de porci cât şi un FNC la Fierbinţi Târg în judeţ Ialomiţa, cu o linie tehnologică de înaltă performanţă. Desface toată gama de produse prin magazine proprii.

Participă: Florian Marian Coltuneac, administrator firme AGROMAR.   

Producători: Viorel Alexandru Popescu și Eugen Daniel Iancu