A doua Românie, 8 aprilie 2021

*Actorul Marius Manole povestește despre conexiunea cu diaspora, prin teatrul online și oferă detalii despre următorul spectacol dedicat românilor din întreaga lume. Mii de spectatori români din străinătate au cumpărat bilete la reprezentațiile online oferite de teatrele din București. Marius Manole, unul dintre cei mai talentați și apreciați actori români, face parte din distribuția spectacolului care deține recordul de spectatori online, pe care speră să îl doboare, cu piesa „7 dintr-o lovitură”, regizată de Lia Bugnar, care se va transmite live, de pe scena Teatrului Metropolis din București, pe 10 aprilie.

*Despre strategia de programe dedicate românilor de pretutindeni, dar și despre rezoluții, smerenie și responsabilitatea de a fi în slujba celor din cealaltă Românie, aceea din afara granițelor, vorbește d-na Oana Ursache, Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

*Anul acesta se împlinesc 10 ani de la înființarea  Asociației  jurnaliștilor români de pretutindeni. Organizația a fost fondată de oameni de presă din 13 țari și înregistrată în Canada. Ce au însemnat acești 10 ani de activitate pentru jurnaliștii din diaspora și cum fac față aceștia provocărilor actuale explică Cristian Bucur, președintele asociației.

Moderator: Corina Dobre