A doua Românie, 15 aprilie 2021

*În ediția din această săptămâna, Corina Dobre vă aduce în atenție performanțele internaționale ale unui profesionist român din Mexic. Doctor în arheologie, profesorul Ciprian Ardelean este cercetător titular principal la Departamentul de Antropologie al Universității din Zacatecas și cercetător asociat al Universității din Toronto, Canada. A devenit cunoscut în toată lumea pentru că cercetările sale au adus probe privind prezența oamenilor pe continentul american mult mai devreme decât se știa până acum, contribuind la rescrierea preistoriei Americii latine. 

Una dintre personalitățile remarcabile din A doua Românie, profesorul Andrei Hagiu are trei cetăţenii: română, franceză şi americană. Este cunoscut drept primul român care a predat economie la celebra universitate Harvard, iar timp de un an și jumătate a fost consultant pentru Guvernul Japoniei. Acum este profesor la unul dintre cele mai apreciate centre universitare din lume, Boston University și investește în afaceri aflate la început de drum.

Emisiunea cuprinde și o serie de reportaje despre colaborarea Filarmonicii „George Enescu” cu marii muzicieni de origine română din întreaga lume, despre una dintre cele mai ample antologii de autor din istoria literaturii române pentru copii, dar și despre expoziția cuprinzând cărțile scrise de Paul Goma, pentru a comemora un an de la dispariția celebrului scriitor și disident anti-comunist.

Moderator: Corina Dobre