Drag de România mea! 18 aprilie 2021, partea I

*Călătorie folclorică, cu artişti speciali, la „Drag de România mea!”

Folclorul reprezintă legătura cu trecutul şi felul prin care noi ne individualizăm ca popor. Muzica şi costumul autentic sunt veritabile comori pe care e bine să le cunoaştem şi să le preţuim cât mai mult. Folclorul este bucuria spiritului, înseamnă mesaj şi sonorităţi din cele  mai diverse. 

Prima gală folclorică a sezonului al şaselea vă prezintă şapte artişti emblematici, fiecare în parte reprezentând o întreagă istorie. Sunt  şapte creatori de folclor care ne poartă cu glasul în zonele lor istorice, prin unicitatea stilului şi prin frumuseţea costumelor populare. 

Astfel, duminică, de la ora 15.00, vom călători în Ardeal, Oltenia, Muntenia, Bucovina şi  în Moldova. Din frumoasa zonă a Transilvaniei soseşte Ilie Medrea, unul dintre interpreţii care ne aduce doine şi cântece de joc. Decana de vârstă a ediţiei este minunata Polina Manoilă, artista care ne vorbeşte cu emoţie despre începuturile carierei sale, dar şi despre Tismana natală. Cu un glas aparte şi cu o energie debordantă, Ileana Lăceanu este reprezentanta de seamă a două zone geografice-Vâlcea şi Valea Jiului. Voie bună ne aduce, de la Cernăuţi​, Ilie Caraș, cel mai tânăr rapsod prezent în studioul nostru. Din Mureș, soseşte, în platoul emisiunii Drag de România Mea, Leontina Pop, o interpretă specială​, cu o  voce aparte. Cu cele mai cunoscute şi iubite cântece, vine de la Vâlcea, Maria Ghinea. Interpretă de folclor autentic şi profesoară, deopotrivă, Maria Şălaru ne aduce Moldova un pic mai aproape de suflet.Ne va fi alături, cu dansuri spectaculoase, ansamblul folcloric profesionist  Cununa Carpaţilor, al Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română.

De asemenea, Paul Surugiu - Fuego vine cu o premieră muzicală specială, dar și cu duete inedite alături de invitați și de trupa Supermarket.

Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător: Codruţa Prunariu