Un doctor pentru dumneavoastră, 5 mai 2021

*Eroine în halate albe 

Invitată: dr. Mihaela Demetrian, medic primar neonatologie și pediatrie, Spitalul Clinic Filantropia, București

Dr. Mihaela Demetrian dă zilnic o șansă la viață. Peste 30 de ani de carieră în slujba îngrijirii nou născuților României! În 2012, când a ales să conducă Departamentul de Neonatologie, a inițiat sistemul  Rooming-in în Maternitatea Filantropia, sistem care permite ca micuții să stea permanent cu mamele în salon, încurajând apropierea. În ultimul an de rezidențiat, a dat examen și a obținut  o bursă de câteva luni pe reanimare neo-natală la un spital din Lyon. A făcut parte din prima generație care a plecat cu bursă în străinătate, după anii ’90. Au urmat stagii de pregătire în Franța, Italia și SUA. A ales România pentru că, acasă, avea un copil și îi era dor de el. Gândul era mereu la fiul ei, transpus în mii și mii de kilometri distanță. Peste ani, acesta, împreună cu soția, medici de profesie, au ales Suedia, luând cu ei pe cei 3 nepoți și lăsând în urmă un gol imens. Comunicarea lor on-line aprinde dorul și atunci realizează cel mai mult doctorița Demetrian cât de mult îi lipsesc puiii ei. A rămas uimită de frumusețile Grădinii Botanice unde am invitat-o pentru filmări și a promis că va reveni în vizite.

*Beneficiile plantelor

Invitată: biolog Adela Boeriu, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, Universitatea din Bucureşti. Primim informații despre beneficiile plantelor și recomandări pentru sănătate. 

*Emoții de sărbători

Invitați speciali: Simona Constantinescu Secrier, soția regretatului artist Mihai Constantinescu, Ria și Traian Săplăcan, fondatorii Florăriilor Tria’s, ne vorbesc despre dorul pentru cei dragi care au plecat înspre Lumină și transmit gânduri de iubire și încurajare.

Prezentator: Măriuca Mihăilescu