A doua Românie, 6 mai 2021

*Imigrantul planetei - este titlul unui volum de versuri lansat recent în orașul vânturilor, la Chicago, acolo unde de peste 10 ani locuiește și creează  Alina Celia Cumpan, poeta, editorialista și fondatoare a ONG-ului cultural Authentic Society for Language and Romanian Culture.

*Christian Podratzky  este unul dintre muzicienii talentaţi ai României, care a părăsit ţara în anii 90, dar și-a continuat cariera muzicală în Germania. De-alungul anilor, a păstrat legătura cu muzicienii din țară și cu membrii Diasporei muzicale românești, împreună cu care a colaborat. Videoclipul „Străin printre străini“, lansat în plină pandemie, este rezultatul unei astfel de colaborări.   

*Asociaţia Soleil de l’Est din Franța are o tradiție de peste două decenii în promovarea  schimbului cultural între Franța și țările din Europa de Est prin intermediul picturii contemporane. Organizează rezindențe de artiști, prin care numeroși pictori români au intrat în contact cu arta și cultura europeană și cea franceză în special.

„Arta trebuie să circule pentru a fi cunoscută…” este credința domnului Michel Gavaza, președintele asociației.  

Moderator: Corina Dobre