Ferma, 22 august 2021

E bine de știut! 

Cultivarea cătinei în Câmpia Aradului, pe dealurile de la Păuliș, în satul Barațca, este o ocupaţie pentru un inginer, cultivator al acestei plante care aduce doar beneficii celor care consuma fructele: creşterea imunităţii datorită vitaminei C. „Gings-seng-ul„ românesc, perlele portocalii care arată minunat la privit aduc profit celor care îl cultivă. Producţiile, care ajung la 10-12 tone/ha, au tehnologii de recoltare prin detaşarea ramurilor şi batozarea acestora în stare congelată, metodă indicată din punct de vedere practic şi economic. Participă: ing. Radu Puică, fermier - cultivator cătină, sat Barațca, com. Păuliş, jud. Arad. 

Undeva în România!

În comuna Fundulea, la 30 de kilometri de Bucureşti, lângă liziera unei păduri, se găseşte o pepinieră care cercetează, produce şi comercializează butaşi de mur, drajoni de zmeură şi coacăz, pe 4,2 ha de teren agricol. Arbuştii fructiferi au şi loturi demonstrative pentru cumpărători. Proprietarul vinde doar soiuri certificate. Tânărul inginer a început în 2007 la Braşov cu zmeurul Opal. Acum are 7 soiuri de zmeur şi 3 de mur. Participă: ing. Gabriel Achim - fermier, pepiniera Fundulea, jud. Călăraşi. 

Producători: Viorel Popescu şi Eugen Daniel Iancu