Ferma, 28 noiembrie 2021

Undeva în România! 

Un inginer, bănăţean de loc, venit în Bărăgan cu repartiţie, a prins drag de aceste meleaguri din Ialomiţa. După 1997 a început o mică afacere - o făbricuţă de procesare a laptelui. Apoi, cu ajutorul fondurilor europene, a construit o fabrică de lactate care produce iaurturi, smântână, brânzeturi, acidofile, caşcaval, unt şi lapte de consum, cu o capacitate de procesare de un milion de litri de lapte/lună, cu standarde de siguranţă alimentară ridicate. Lângă fabrică se află ferma de vaci de lapte din rasa Holstein cu 1400 de capete cu grajduri moderne, cu sală de muls complet automatizată, cu dotări tehnologice de ultimă oră. Bovinele sunt crescute vara în stabulaţie liberă. Pentru ca sistemul să se închidă, să fie integrat de la furaje la produsele lactate a început şi cultura mare - producţie vegetală pe 1300 de hectare cu grâu, porumb, plante de nutreţ şi păşuni. În întreaga companie lucrează peste 150 de angajaţi, printre care şi fica fermierului. Povestea din Câmpia Bărăganului continuă... 

Participă: ing. Mitru Crişan, director general Companie Teletext, Slobozia, jud. Ialomiţa,  director economic Diana Crişan, director adjunct Teletext Slobozia, doctor veterinar Rodica Vasila, şef fermă.

Producători: Viorel Alexandru Popescu  şi Eugen Daniel Iancu