Ferma, 22 noiembrie 2020

*Secretul succesului!

Făcând parte din grupul Kosarom, firma SUINPROD - Roman se ocupă cu creşterea suinelor din linii pure, cu genetică controlată, crescuţi cu respectarea măsurilor de biosecuritate.

Toate halele sunt dotate cu instalaţii şi echipamente care asigură norme de bunăstare a animalelor. Ferma produce furaje, dispune de uscător pentru cereale şi spaţii pentru depozitare tip siloz cât şi o fabrică de nutreţuri combinate.

Deţine ferme de reproducţie cu aproximativ 40.000 de scroafe şi ferme pentru îngrăşarea tineretului suin.

Accesarea fondurilor europene a avut ca rezultat creşterea capacităţii halelor, folosirea tehnologiilor de ultimă generaţie, implementarea programelor de protecţie a mediului, modernizarea sistemului de management al dejecţiilor şi instalarea panourilor fotovoltaice.

Participă: Ioan Antoci - dir. gen. executiv – SUINPROD, Roman 


*Undeva în România!

În patria lubeniţelor, în zona dunelor de nisip la Dăbuleni, familia Varcan a dezvoltat în aproape 8 ani o fermă de porci mangaliţa. Aceşti porci cu blană, cu carne fără colesterol sunt crescuţi în libertate, pe pământ în locuri semideschise şi sunt hrăniţi cu lucernă, porumb, orz şi dovleci. Cultivă câteva zeci de hectare cu plante pentru hrana animalelor. Vinde purcei cu pedigree prin programul de sprijin pentru crescători, iar restul îi sacrifică în abatorul propriu şi carnea rezultată este prelucrată după reţete tradiţionale iar desfacerea realizându-se prin magazinul „La Ghirță”.

Participă: Dorin Vîrcan, fermier şi ing. Gilbert Vîrcan, proprietar abator.

Producători: Viorel Alexandru Popescu şi Eugen Daniel Iancu