Ferma, 31 ianuarie 2021

*Secretul reușiti!

Dragostea pentru agricultură durează de peste 50 de ani pentru proprietarul firmei AGROINDAF din judeţul Ilfov. După revoluţie lucrând în IAS Afumaţi a cumpărat în anul 1999 prin MEBO 95% din acţiuni. Iniţial a avut 1000 de vaci cu lapte Holstein şi 1000 de ha teren arabil. Seceta prelungită de anul trecut l-a obligat să renunţe la tăuraşi şi vaci reforma, diminuând din numărul lor. Programul SAPARD l-a ajutat să-şi achiziţioneze o sataţie de muls cu 32 de posturi, tancuri de răcire, un soft de monitorizare a producţiei şi o remorcă tehnologică pentru cele 10 grajduri. Din ferma de vaci se recoltează peste 10.000 de litrii de lapte pe zi care pleacă la procesare.

Participă: ing. agronom Claudiu Davitoiu – fermier, com. Petrăchioaia, jud. Ilfov.

*Undeva în Romănia!

În podiţul Cobadin, la 30 de km. de Constanţa, un fermier creşte capre carpatine, o rasă autohtonă specializată pentru producţia de lapte şi carne. Şi-a construit şi o instalaţie de muls pentru cele 300 de capete pe care le deţine de peste 4 ani. Face parte din asociaţia CAPRIROM care îi oferă consultanţă pentru certificatul zootehnic din Registrul Genealogic.

Participă:  Victor Mihalcea – fermier com Ciocârlia de Sus, jud. Constanţa, ing. Dan Popa – specialist CAPRIROM, dr. biolog Andreea Anghel, vicepreședinte CAPRIROM.          

Producători: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu