A doua Românie, 25 februarie 2021

O nouă întâlnire cu cei care alcătuiesc A doua Românie și contribuie la conturarea imaginii țării noastre în afara granițelor acesteia.

Românii din toate colțurile lumii sărbătoresc Mărțișorul, nu doar un vechi și frumos obicei, dar și  un  element de patrimoniu cultural imaterial,  recunoscut de UNESCO, în anul 2017.  Vă aducem în atenție un eveniment special, ce reuneşte români și românce din numeroase de țări, care au răspuns invitatiei adresate de d-na Viorica Robina, din Siegen, Germania. La inițiativa sa, în acest an,  „Mărțișorul Înconjoară Pământul”.

Într-o lume în care ecranul este un personaj din ce în ce mai important, un mediator al tot mai multor senzații pe care le trăim zi de zi, coregraful Gigi Căciuleanu ne invită la un spectacol inspirat din realitatea acestei lumi. „JUNGLA TÉVÉ” este un spectacol montat tot cu ajutorul ecranelor, de la distanță, de la Paris, cu talentații actori și dansatori Lari Giorgescu și Alina Petrică, de la Teatrul Dramaturgilor Români.

La A doua Românie, încercăm să cunoaștem și să vă prezentăm români care, prin perseverență, talent și seriozitate au reușit să facă performanță și să fie apreciați în țările lor de adopție. Medicul român Radu Lupescu, specialist în anestezie și terapie intensivă, președintele Asociației medicilor din clinica Rhéna din Strassbourg este unul dintre ei.

Vlad Pop, voluntar Magic Camp va alerga de la Cluj până la Constanța pentru a-i ajută pe copiii cu afecțiuni grave să continue școala, prin intermediul Asociației Magic. 

Moderator: Corina Dobre