A doua Românie, 4 martie 2021

La început de Martie, sărbătorim primăvara și vă invităm să cunoașteți câteva dintre doamnele și domnișoarele care alcătuiesc A doua Românie. 

Ramona Martinovici este activistă în domeniul sănătății publice și antreprenoare, pasionată de dezvoltarea relațiilor dintre Australia, UE și România. De ani buni promovează România la Antipozi și în acest scop a înființat Camera de  Comerț  Australiano - Română și a lansat și un un proiect de televiziune.

Veronica Costache este un exemplu de implicare și echilibru pentru multe femei românce din Marea Britanie și nu numai. Prin organizația  Romanian Women in The UK, al cărei cofondator este, dar și prin școala românească pe care a înființat-o la Londra contribuie la păstrarea identității culturale românești în rândul românilor și în special al copiilor născuți acolo.

Iulia Filimon locuiește de mai bine de 8 ani în Germania. E originară din dintr-un sătuc din județul Sibiu, care i-a rămas în suflet, în ciuda distanței. Acolo a învățat să coasă, să brodeze , să croşeteze, iar acum organizează șezători cu româncele din Germania, strângeri de fonduri și ajutoare umanitare pentru diferite cauze nobile, face voluntariat, și-a deschis o mică afacere în orașul Ulm.

„Nu e vorba despre a putea sau a nu putea, ci despre a încerca și a face.” Aceasta e convinegerea Alexiei Hecico, o tânără alergătoare montană din România, care datorită pasiunii și performanțelor sale sportive, a ajuns să studieze la una dintre cele mai bune Universități din New York. Visul ei este însă acela de a concura pentru România la Jocurile Olimpice.

„Femeia este menită să fie iubita, nu înțeleasă” - cu acest mesaj sunt invitați românii din Statele Unite ale Americii să sărbătorească Ziua Internațională a Femeii și să-și descreteasca frunțile printr-un spectacol de stand up, organizat de Romanians of DC și susținut de Diana Roșca, actriță, chitaristă și cântăreață, dar și matematician și doctorand în dramaturgie și comedie stand-up la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

 Moderator: Corina Dobre