Ferma, 14 martie 2021

Undeva în România! 

Tinerii harghiteni, şcoliţi la înalte universităţi, preiau afacerile de familie şi le conduc către performanţă. Părinţii sunt oricum lângă ei şi îi girează. În fermele lor cresc bovine de lapte, pe care îl predau la centrele de colectare din comuna Remetea. 

Participă: ing. Ferencz Csibi Lorand - fermier, Ferencz Csibi Csaba - fermier,  Ferencz Csibi Peter - fermier, Ing. Ferencz Csibi Norbert -fermier 

E bine de știut! 

În zona montană a judeţului Harghita, la 40 km de Miercurea Ciuc, în valea a 5 pâraie, micii gospodari s-au unit într-o Cooperativă care se ocupă de colectarea şi valorificarea laptelui. Cu bani europeni, dar şi cu bani obţinuţi din concesionarea păşunilor locale, au reuşit să-şi facă o fabrică de procesare a laptelui, cu peste 1 milion euro. Înfiinţată în anul 2011, ea foloseşte laptele din zona Ghimeş, de la peste 100 de membri cooperatori asociaţi. Zilnic sunt prelucraţi peste 3000 litri de lapte, în produse (brânzeturi fermentate, unt, caşcaval) care sunt distribuite cu autoutilitara proprie, în magazinul firmei şi în zona Odorheiului Secuiesc. 

Participă: Tanko Peter - Director Executiv al fabricii Coopertivei agricole Trotuș din Lunca de Jos 

Producători: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu