A doua Românie, 11 martie 2021

*Sărbătorim în continuare primăvara la TVRi, care aduce și vești bune pentru iubitorii artei și ai muzicii în special. Trei muzicieni români cu performanțe internaționale remarcabile, și-au unit talentele într-un concert cameral special, pe care l-au intitulat  „De Mărțișor. Despre emoția reîntâlnirii cu publicul de la București povestesc violonista Mihaela Martin, stabilită la Berlin - unul dintre cei mai de seamă virtuozi din generația ei și un pedagog recunoscut pe plan internațional; violistul Răzvan Popovici - inițiator și director executiv al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră „SoNoRo”, devenit o platformă culturală europeană de mare succes și pianista Mara Dobrescu, absolventă a Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris, laureată a numeroase concursuri internaționale, aplaudată în concerte și recitaluri susținute pe 5 continente, stabilită în Franța, dar mereu legată de România. 

*Adriana Tillich trăiește de aproape 25 de ani în Germania și este unul dintre românii care, deși s-au stabilit departe de România, în căutarea unui trăi mai bun sau pentru a-și valorifica potențialul, au ales să promoveze, din proprie inițiativă, cultura, arta, limba, tradiția și istoria țării lor de origine.

*Vă aducem în atenție un proiect cu ajutorul căruia puteți urmări piese de teatru în limba română, în care joacă actori îndrăgițidin România. Este vorba despre stagiunea online a Teatrului Elisabeta din București, despre care oferă amănunte actrița Alexandra Velniciuc.

*100 de regizori din 100 de țări sunt implicați într-un program - maraton, inițiat de Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova și intitulat Hektomeron. Detalii oferă dl. Vlad Drăgulescu, directorul artistic al Naționalului craiovean și coordonatorul acestui proiect.

Moderator: Corina Dobre