A doua Românie, 18 martie 2021

*Satul românesc tradițional, cu oamenii și meșteșugurile lui, reprezintă una dintre valorile incontestabile ale României, cu atât mai mult cu cât România este poate singura țară din Europa care păstrează încă vii tradițiile populare. Din fericire, acestea pot fi cunoscute și admirate și afara granițelor țării, în Spania de exemplu, acolo unde este prezentată în aceste zile Expoziția fotografică a artistului Sorin Onișor, care îşi spune povestea la A doua Românie, împreună cu Maria Pop, director al ICR Madrid.

*Anul acesta, la sfârșit de martie suntem invitaţi să sărbătorim omul bun, cu muzică folk și artiști de excepție. Festivalul OM BUN, ajuns la cea de-a 30-a ediție, este aniversat printr-un eveniment special, online, dedicat iubitorilor de folk românesc din toată lumea. 30 de artiști, multe amintiri și speranțe, vor fi împărtășite timp de 3 zile, pe 29, 30 și 31 martie! Ada Milea, Mircea Vintilă și Victor Socaciu sunt o parte dintre artiștii care au făcut posibil acest eveniment, de-alungul anilor și care vor fi alături de publicul lor și de această dată. 

*Vă spunem o poveste despre DOR, atât de familiar tuturor celor aflați departe de casă, și care uneori dă naștere unor proiecte speciale. „Agora for LIFE” este un astfel de proiect, lansat din dorința de a pune în lumină valorile reale ale României. Mihaela Popescu este fondatoarea asociației „Agora for life” din Belgia, dar și inițiatioarea proiectului DOR. 

*De multă vreme se vorbește despre marele potențial al turismului românesc, dar și despre nevoia de a atrage mai mulți turiști străini în România. Tocmai de aceea, românii de pretutindeni sunt chemați să pună umărul la relansarea turismului românesc post pandemie, prin acțiuni concrete de promovare a României și atragerea turiștilor străini în țară. Pot face asta prin proiectul RePatriot Turism, coordonat de antreprenorul Dragoș Anastasiu. 

*Brexitul i-a determinat pe mulți români din Marea Britanie să aplice pentru cetățenia engleză, dar au fost și cetățeni britanici care au dorit să primească cetățenia română. Mark Percival este unul dintre ei. După 14 ani de ședere în România, Mark s-a pregătit temeinic și a reușit să obțină cetățenia română de care este foarte mândru. 

 Moderator: Corina Dobre