A doua Românie, 25 martie 2021

Preocupările românilor din diaspora, în prim-plan la A doua Românie

*Regizorul Alexander Nanau spune povestea primului film românesc nominalizat la premiile Oscar și BAFTA. Este vorba despre filmul „colectiv”, care a obținut deja numeroase distincţii, inclusiv Premiul Academiei Europene de Film în anul 2020.

*Care sunt principalele nevoi și preocupări ale comunității româno-americane și ce așteptări au membrii acesteia de la aleșii care îi reprezintă în Parlamentul României, aflați de la Bogdan Banu, președintele Romanians în DC, care a inițiat un prim dialog cu parlamentarii români pentru diaspora, în contextul în care anul acesta se împlinesc 140 de ani de relații diplomatice româno-americane. 

*Despre limbajul culorilor și despre felul în care pictura a ajutat-o nu doar să comunice, dar și să se cunoască mai bine, povesteşte Diana Nour, care s-a remarcat că artistă în Marea Britanie, acolo unde a absolvit Facultatea de Arte din cadrul Univeristații din Coventry, Ea mărturiseşte, printre altele, că deşi se află de 12 ani în Anglia, acasă vă rămâne mereu România... 

*Cum este să fii român în Olanda, care sunt nevoile comunităţii româneşti de la Haga şi cum învaţă copiii de acolo limba română pe timp de pandemie, puteţi afla de la Bogdan Gavaza, care trăiește de aproape 20 de ani în Regatul Ţărilor de Jos. El este fondator și președinte al Fundației Român în Olanda și director al Școlii Românești din Haga.  

Moderator: Corina Dobre