A doua Românie, 13 mai 2021

*Lucian Brujan a plecat în Germania în 2002 cu o bursă de studii. Până în 2012 a predat la un universități din Irlanda, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Slovenia, Serbia și România. Din 2016, este director de programe la Academia Națională  „Leopoldina\\\", din Germania, una dintre cele mai mari si mai vechi academii de științe din lume, dar este  si membru al prezidiului Asociației pentru Europa de Sud-Est, o importantă organizatie germană formată din oameni de știință și profesioniști.

*Florența, un oras cu care Romania are legături profunde, datorită marilor personalităţi care au scris pagini din istoria României şi care şi-au găsit refugiul în Italia. Una dintre aceste personalități a fost Regina Mamă Elena a României, care a petrecut mai mult de trei decenii la Vila Sparta, între Florența și Fiesole, lăsându-și amprenta asupra locului. Luna aceasta, cu ocazia aniversării a 125 de ani de la naşterea sa, la Florenţa au avut loc mai multe manifestări şi evenimente care i-au fost dedicate. D-na Melania Cristina Cotoi este președinta Asociației Culturale Alter.NATIVA și promovează valorile istorice românești în Peninsulă.

*Vă prezentăm și cele mai recente  performanțe internaționale ale Echipei Naționale de Robotică a României, AutoVortex. Echipa condusă de profesorul Ionut Panea a demonstrat o data în plus că este  una dintre cele mai bune echipe de robotică din lume, duăa ce a câștigat locul 1 și medalia de aur la Campionatul Internațional de Robotiăa First Tech Challenge - Rusia 2021.

Moderator: Corina Dobre