Ferma, 23 mai 2021

*Undeva în România! 

De aproape 10 ani o familie din Dolj deţine o fermă de porci Mangaliţa şi Bazna, crescuţi în libertate, în locuri semideschise. Aceşti porci cu blană, cu carne cu foarte puţin colesterol sunt hrăniţi cu lucernă , porumb, orz şi dovleci. Vinde purcei prin programul de sprijin pentru crescători. Sacrificarea suinelor se face în abatorul propriu iar carnea se prepară în carmangeria familiei, în produse specifice zonei. Desfacerea lor se face prin magazinul de la poarta fermei. 

Participă: Dorin Varcan-fermier, Dăbuleni, jud. Dolj , Ing. Gilbert Varcan-şef carmangerie 

*E bine de ştiut! 

Oieri din 5 generaţii, un dobrogean, Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din Dobrogea, creşte ovine din rasele Merinos de Palas şi Ile de France pentru carne. Administrează câteva sute de ha de cultură mare pentru asigurarea furajelor. Din cauza secetei de anul trecut fermierul a fost nevoit să cumpere porumb pentru hrana animalelor. 

Participă: ing. Iancu Polifronie-fermier sat Vadu, com. Corbu-Jud. Constanţa.

 Producători: Viorel Alexandru Popescu şi Eugen Daniel Iancu