A doua Românie, 20 mai 2021

*Este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Pian, și este stabilită în Portugalia din anul 2012. Amelia Olivia Iliescu este profesor de pian la două universități de muzică și are o frumoasă carieră artistică. Participă la conferințe și întâlniri pe teme științifice legate de învățământul în domeniul muzicii. 

*Considerată de publicaţia Opera Magazine, Paris «o pianistă carismatică», dar şi «o artistă cu un adevărat temperament solistic», Axia Marinescu este laureată a mai multor competiţii naţionale şi internaţionale. Stabilită la Paris din perioada studiilor, Axia Marinescu, pregătește acum un nou album, care va fi lansat și în România. 

*Asociația Română a Femeilor în Cinema (ARFC) a lansat Concursul de proiecte Rezidența FemArt 2021, pentru selecția proiectelor de lung metraj a cinci cineaste aflate la început de carieră. Programul dedicat femeilor cineast, a ajuns anul acesta la cea de a patra ediție. Detalii ne ofera Anca Damian, regizor, membru fondator și președinte ARFC. 

*Expoziția VADEMECUM, a pictorului roman Ioan Iacob, stabilit la Dusseldorf este gazduita de Galeriile Carol din București și poate fi vizitată până pe 31 mai. Lucrările pot fi vizualizate și online, pe o platforma VR lansată recent. 

Moderator: Corina Dobre