Ferma, 11 iulie 2021

*Undeva în România!

Într-o zonă depresionară, străbătută de pârâul Recea, la 16 kilometri de Măcin, lângă o pădure de tei şi stejari, se află comuna Greci. Aici, încă din 1992, o tânără localnica de 22 de ani şi-a început afacerea cu un mic magazin de prăjituri şi patiserie. În cei aproape 30 de ani de activitate tânără a ajuns manager general al unui grup de firme şi preşedinte al Sucursalei CONAF (Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin) - Tulcea. Grupul de firme are două fabrici, una de conserve şi o alta de ambalaje, 11 cofetării, 5 magazine, laboratoare, toate cu 250 de salariati din zonă. Produsele firmelor au gusturi şi arome rafinate; sunt în jur de 500 în portofoliu, dar 300 sunt produse constant: patiserie, cofetărie, panificaţie, dulceţuri, gelaterie, prelucrarea fructelor şi procesarea mierii. Din cele 14 puncte de lucru produsele sunt distribuite cu flota de transport proprie în 6 judeţe dar şi prin IT. 11 dintre ele sunt atestate tradiţional, precum Plăcinta Dobrogeană şi vestitul cozonac Comoara Măcinului. Ingredientele folosite: lapte, oua, unt, făină, fructele sunt de la producătorii locali.

Participă: Paula Vals - manager general al grupului de firme Angelo din comuna Greci, judeţul Tulcea.

Producători:  Viorel Alexandru Popescu și Eugen Daniel Iancu