Ferma, 1 august 2021

*Undeva în România!

Combinatul Agroindustrial Curtici a devenit un brand al agriculturii româneşti.

Etalon în integrare: de la cultura mare la sere legumicole, de la ferme de vaci de lapte şi carne la cele de suine, de la abator performant la procesarea cărnii şi a laptelui, de la moară la produse de panificaţie.

La recoltarea grâului şi rapiţei se aşteaptă producţii de peste 8000 kg/ha şi respectiv 4000 kg/ha (grâul de la Curtici este soiul românesc Glosa).

Cea mai mare parte a recoltei se valorifică în panificaţie, la hrana animalelor iar restul se depozitează în silozuri aşteptându-se vânzarea la un preţ avantajos.

Epidemia de Pesta Porcină Africană a afectat ferma de suine de la Macea, sacrificându-se 25.000 de capete. Acum se refac clădirile grajdurilor, se iau măsuri de biosecuritate şi igienă, se efectuează dezinfecţiile împotriva acestui virus. Se decontaminează de trei ori toate echipamentele folosite. Repopularea se va face mai târziu, la 6 – 9 luni dupa eutanasierea ultimului animal. Până atunci se foloseşte un lot „SANTINELA” de 10 porci pentru a verifica eficacitatea măsurilor luate în fermele de suine.

Participă: dr. ing. Dimitrie Muscă – Preşedinte - Director General, C.A.I Curtici          

Producători:  Viorel Alexandru Popescu  și Eugen Daniel Iancu