Ferma, 12 septembrie 2021

Undeva în România!

În judeţul Suceava, în două zone turistice ale Bucovinei, în două localităţi care sunt cam la 50 de kilometri distanţă, două tinere familii cu copii mici s-au gândit să-şi crească odraslele în plină natură şi cu hrană curată. 

Undeva în Obcina Feredeului

Plecând de la ferma de vaci de lapte, apoi de la 4 bazine cu păstrăvi, accesând fonduri  europene, o tânără familie, având 3 copii mici, construieşte o  pensiune agroturistică (Delia) în stilul local, oferind tot confortul modern. În restaurantul pensiunii gastronomia zonei este prioritară. În prepararea hranei se folosesc doar produse din fermele lor: carne, peşte, lactate, fructe şi legume.    

Participă: Ilie Iasinovschi - fermier, sat Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, Valentina Iasinovschi - administrator pensiune

Undeva în Obcinele Mari

Într-o zonă cu păduri de conifere, pe Dealul Salinei Cacica o altă familie tânără şi-a ridicat iniţial 3 case strămutate şi recondiţionate, din zona Straja - Brodina. În râpa din zonă, pe cele 4 ha, a fost amenajat un iaz, acum plin cu peşti, un ponton, unde se poate servi masa şi se poate pescui. Au construit apoi o pensiune - Vatra Boierească - cu ajutorul fondurilor europene. Ferma de vaci pe care o deţine, cu carmangeria aferentă, pune la dispoziţia turistilor produse foarte proaspete şi gustoase iar stâna din apropiere oferă materia primă pentru produsele din lapte.

Participă: Cosmin Pastrav - întreprinzător şi fermier, comuna Cacica, judeţ Suceava

Producători: Viorel Popescu şi Eugen Daniel Iancu