Ferma, 21 noiembrie 2021

Undeva în România!

În câmpia joasă a râului Bârzava, la 43 de kilometri de Timişoara, un intreprinzător a început construirea unui complex agrozootehnic cu ajutorul fondurilor europene. Cele trei grajduri moderne sunt dotate cu ventilaţie, fante de aerisire, pluguri racloare, bazine pentru colectarea dejecţiilor, care după câteva luni sunt împrăştiate pe câmp. Ferma deţine terenuri agricole pentru cultură mare şi siloz, lucernă şi păşuni. Grajdurile au fost populate în 2016 cu 400 vaci de carne cu genetică superioară din rasele Limousine din Franţa şi Angus din Irlanda. Vara bovinele sunt ţinute pe păşuni iar iarna sunt aduse în grajduri unde sunt hrănite cu siloz de porumb, fân de lucernă şi şroturi de floarea soarelui. Monta este naturală asigurată cu ajutorul taurilor performanţi. Bovinele sunt abatorizate în alte judeţe carnea fiind livrată restaurantelor cu specific iar tăuraşii sunt vânduţi cu preţuri bune pentru genetica lor superioară. 

Participă: Ioan Moica, întreprinzator şi fermier, Deta, jud. Timiş, Ciprian Sipetean, ing. zootehnist, şef fermă

Producători: Viorel Alexandru Popescu  şi Eugen Daniel Iancu